Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

TESTING

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Sunday, August 22, 2010
Ni kas saje-saje nak testing samada dah boleh upload gambar or tak.

Sebenarnya masalah tak boleh upload gambar adalah kerana free storage yang diberi oleh pihak Blogspot adalah hanya 1GB sahaja. Oleh kerana space tersebut telah full/penuh, maka gambar tak dapatlah di upload. 

Untuk menyelesaikan masalah ni ada dua cara:-
1) Delete gambar-gambar di dalam cerita yang terdahulu agar space dapat dikosongkan. Nak delete gambar ni kena delete dalam Albumes web de Picasa (http://picasaweb.google.com)
atau
2) Upgrade storage yang disediakan oleh blogspot, untuk minimum upgrade ialah 20GB dengan bayaran USD5 setahun.

So, kas dah try buat cara yang pertama... dan hasilnya....

"BERJAYA" :)

Ok, kas dah delete gambar-gambar yang kas pernah upload di alam cerita yang ditulis oleh kas. InsyaAllah space 1GB telah dikosongkan sedikit utk dimasukan cerita terbaru. Hope dengan cara tu, ahli keluarga Hussin & Halimah dapat menguploadkan gambar-gambar terbaru agar cerita-cerita baru dapat dikongsi bersama.


1 Response to TESTING

  1. setakat ni kita guna cara ni dulu,
    abang akan cuba usahakan untuk beli space yg lebih besar agar citer yang lama tak hilang...
    pepn, trima kasih kat kas krn dpt selesaikan masalah ni...

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN