Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

Gambaran di Persekitaran Kedai San

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Monday, August 9, 2010
Alhamdulillah, Ikutkan saiz kedai tak besar pun. itu saiz standart kedai-kedai dalam kempus UTM ni. Susunan dalaman masih sedang dibagunkan lagi.. banyak benda2 tak sampai lg termasuk sempel-sempel sulaman dan mesin sulaman.
 
 Ni merupakan gambaran luar kedai. Gambar dibawah menunjukkan kedai kami bersebelahan dengan Kolej kediaman pelajar. Bersebelahan juga dengan fakulti yang san belajar iaitu Fakulti Alam Bina.
Didepan kedai merupakan kawasan parking kereta dan bas yang sangat luas. Kawasan ini merupakan kawasan barza Ramadhan tiap-tiap tahun. Setiap kali Ramadhan kawasan ini menjadi kawasan yang sangat sibuk dengan peniaga-peniaga makanan. Ia besebelahan dengan laluan utama dalam UTM iaitu dipanggil Lingkaran Ilmu. Masuk dalam UTM pasti akan lalu depan kedai. Bagunan yang tinggi itu merupakan Fakulti Alam Bina.


 Senarai Harga Sulaman Yang Kami Tawarkan
Berikut berupakan senarai harga segala jenis logo yang kami caj. Selepas perbincangan dan analisis dibuat, dibawah itu hasilnya:-
 Alhamdulillah, setakat ni perjalanan perniagaan yang san lancarkan berjalan dengan baik. namun ia masih langkah pertama dalam fasal perlaksanaan. Buat masa ni, san akan bertungkus lumus hingga stabil. San masih buat perniagaaan ni secara part-time. Kerana san akan meneruskan pelajaran keperingkat seterusnya. Kerana cita-cita san untuk menjadi pensyarah. InsyaAllah. Lepas raya nanti akan ada seorang pekerja full-time dari lepasan Pusat Latihan Jahitan MARA. Ada dia baru san berani untuk menerima tempahan-tempahan baju.
Doa, pandangan dan nasihat adik beradik dan keluarga amat san harapkan untuk penambah baikkan segala perancangan dan perlaksanaan perniagaan ini. InsyaAllah.

daripada
6 Responses to Gambaran di Persekitaran Kedai San

 1. Anonymous Says:
 2. Tahniah san.
  Semoga san berjaya dalam perniagaan yang diceburi.
  A.kas & K'za di sini mendoakan agar san berjaya di sana.

  from a.kas & k'za

   
 3. Alhamdulillah, terima kasih.. InsyaAllah. Mudah-mudahan..

   
 4. MaranDaily Says:
 5. Alhamdulillah...
  Semoga kejayaan sam penjadi contoh kepada ahli keluarga lain dan penduduk di kampung kita...

   
 6. Anonymous Says:
 7. Semoga sam dapat buktikan pada semua khususnya pada Mek Ayah yang sam boleh berjaya dengan cemerlang dalam perniagaan yang diceburi.

  from kas.

   
 8. InsyaAllah..Mudah2an.berkat doa ahli keluarga sekalian memudahkan lagi jalan ini..

   
 9. Anonymous Says:
 10. Assalamualaikom, Abe minat juga dengar menegor ni, dulu anok abe pun ada negor di UTM jugok. dia negor di kolej perdano, menegor kedai runcik. buleh tahan juga. menegor sambil belajar, Mace san ni sepenoh maso ke guano? Tahniahlah semugo berjaya dan teruskan usaha tanpa rasa cemuh.Abe ada panggil juga syarikat sulam tu buat demo di kolej abe ni dulu, ok bagus.

   

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN