Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

Cadangan Takwim Keluarga 2010

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Monday, December 28, 2009
Klik Pada Gambar untuk besarkan.

Salam semua, ni adalah cadangan takwim yang ja buat untuk tahun 2010. walaupun agak ringkas kerana bahan dan alatan tak cukup tapi ja cuba buat yang terbaik. takwim ni baru 90% siap kerana tidak cukup beberapa gambar. ja hanya bergantung 100% gambar-gambar yang ada dalam blog je, sebab tu sape-sape ada gambar yang lebih menarik leh bagi cadngan dan emelkan ke ja (islamic_multicom@yahoo.com.my).

Ralat :
- Hari Lahir Keluarga

Masih Belum Ada :
- Tarikh Lahir Naufal (ada dah tak sempat nak masukkan)
- Gambar Kak Ma dan abg Saiful
- Gambar Abe Kamil dan Kak Yati
- Gambar K.Tie dan Pok Su
- Hamidah dan Redwan

Perlu disemak :
- Gabungan Warna
- Corak dan Susunan
- Ejaan Nama dan Tarikh-tarikh Penting
- Haribulan tiap-tiap hari (cek kerana tipe satu-satu)
- Kesesuan gambar (boleh tukar jika ada gambar yang lebih baik)
- Semak Peristiwa penting yang patut dimasukkan ke dalam Takwim

ja rasa tu semua yang perlu disemak dalam takwim tu, dan beberapa benda lain dalam masa 4 atau lima hari ini kalu dah terkumpul semua gambar dan siap baiki, awal bulan satu jo akan urus untuk percetakan...cuma memerlukan gambar yang masih tak cukup.

sepatutnya ja buat takwim dalam dua corak, tetapi tak sempat sebab makan masa paling kurang 3minggu untuk siapkan satu takwim dari mula buat.

ok selamat memerhati...

Assalamualaikum......


from :
Mohd Faizal (urusan design Takwim Keluarga 2010)

12 Responses to Cadangan Takwim Keluarga 2010

  1. Jo & Fatehah Says:
  2. salam, setakat jo tengok bele2 kalut nk pekso, ado 2,3 bnda nk cdg ni..
    1. Ejaan Ayahanda silap (ayahda)
    2. Pasangan Suami n Isteri. kena tukar yg isteri bgi pompuan.hehe
    3. tahun hijrah 1431 bukan 1430 disetiap petak bulan.
    4. ejaan parajurit silap (parajurid)
    5. ubah gmbr raya haji salah satu (kalu boleh sebelah kiri) kpd raya puasa. (mnta gmbr dgn a.kas utk rya puasa)sbb dua2 raya haji.
    6.pstikan suma gmbr pristiwa ada ahli keluarga dlm gmbr. tkt tercicir..tngk bnyk gmbr jo la plak..hehe.

    setakat tu la yg boleh tengok.. nati nk tngk gmbr2 yg sesuai untuk masukkan dlm kalendar..:-)

     
  3. Anonymous Says:
  4. ja :
    yela..kalut2 buat hari tu...tak cek molek..ok2 cadngan di terima..tima kasih banyak2..tntang no6 tu susah sikit sebab tak cukup gambar...pe2 ja cuba cari gak gambar....

     
  5. Kas & Za Says:
  6. Wow Tahniah Ja.. Menarik design yang ja buat ni. Lawa sangat2.

     
  7. Assalamualaikum ja, Alhamdulillah cukup menarik. bagi san dah sangat baik. Tp terdapat beberapa pembetulan:
    1. Yg pasangan tu, jangan letak anak dan suami. Tu dah pelik bila yg nama perempuan diletak kat suami. Pelik tu. Kalau nak letak anak boleh, letak "anak" kat bwhya "pasanga". Cotohnya: Anak : faizul. Suami : fatehah. Hehe. Ubah2..

    2.tambah lg 2 anak sedara. Anak kak ti dan abe syam.

    3. memadangkan walimah pada bulan 13feb. dan 13mac dah disahkan. Mungkig boleh diselitkan kot. hehe.

    4. Jo dah betulkan yg ejaan ayahanda. Ejaan utk ibunda, sepatutnya "Bonda". Ikut kamus la. hehe.

    ~~lai2, sangat cantik. (n_n)

     
  8. maaf lah yer, yg megomen pun salah ejaan.. hehehe.. maaf kalut sangat ni. nak komen ejaa org plk..

     
  9. 1 cadanga lg. Emm, san cadangkan diletah nama penuh. walaupun terpaksa kecikkan tulisan. Ini untuk org lain lebih kenal namanya. Untuk nama anak sedara dah ok. Nama menantu ayh tu. Cth abg Nik, nama penuhnya san x igat. Tak dimasukkan Bin pun tak pa.

    **betulkan nama anak abe kamil tu. Bukan "farizah" tp "Hafizah". Dua2(k.long& k.agah) diletakkan nama yg sama plk tu. hehe. ni baru sikit..

     
  10. eik, nama anak abe kamil dah betul. Silap komen lg...

     
  11. Anonymous Says:
  12. faizal :
    he3 yang penting ada cadangan dan komentar...sebab 10 kepala akan lebih mantap dari satu kepala...pastu sma melengkapi...nnti baru pilih-pilih gak cadangan-cadangan....

    tentng anak a.syam tu dah ada dah yang nama naufal...

    ja akan baiki stkat ada pastu nak siarkan untuk kali kedua nnti...leh tengk buat terakhir...

     
  13. ja, nama pok su tie betuk ke? Bukan w.suhaidi?
    San rasa x plu tambahkan lg gambar event. Ruanga tu dah nampak padat sangat.

    Bila kita "view image" saiz A3 akan keluar. Kita akan buat saiz A3 kan?? Kalau Ya, ada sedikit masalah.:-
    1. Jenis tulisan bg kelender hijrah(merah) tu kena ubah agar x nampak gemuk & jelas.
    2. Event setiap bulan spt tarikh lahir kena besarkan agar jelas. Rabun sikit2 tak berapa nampak tu.
    3. nama blog d kepala setiap bulan perlu ke? Dan gambar bonda&Ayahanda tu kecik sgt. Memadai yg kat atas. Maksudnya, ruangan tu boleh dijimatkan dan ditambah ruangan kuning or dibesarkan kotak tarikh. maknanya kekalkan nama bulan dan tahun je. or boleh dteruskan yg asal.
    4. memadai blog menceritakan aktivity kluarga kita. Dlm kalender ni lebih pd taa'ruf keluarga. maknanya gambar event penting je kita masuk. Krn maksud utama fungsi adalah kalender.

    Sekadar cadagan je. Yg ni pun dah cukup menarik..

     
  14. Anonymous Says:
  15. faizal :

    tentang saiz kalendar tu bleh jadi A4 dan A3 (dua kali ganda A4). akan dicetak nnti A3.

    tentang gambar setiap bulan tu septutnya satu bulan satu pasangan..tapi sebab gambar tak cukup jadi masuk gambar mek dan ayah dan tak tukar2. sebab yang petak setiap bulan tu paling lama nak buat..tu sebab tak sempat tunggu gambar terkumpul...

    pada asalnya nama blog dan gambar pada setiap bulan tu nak bagi haribulan tu orgnal..cuma ja tak tahu masukkan pe..nnti ja cuba cek balik..ok gak cadangan tu....


    tentang cadangan yang ke4 tu camne ye...nak kurangkan gambar ke camne..gambar tu nnti ada yang akan tertukar selepas a.kas emelkan beberapa gambar lagi....

    pepe tu tima kasih cadngan..skarng dan mula terkumpul...cuma satu lagi yang masih tak de.. gambar Kak ma dan Abg saiful..ada sapa2 ada leh hntar dengn seberapa segera.....

    kalu ada lagi cadngan leh bagi lagi ye..masa masih dibuka...:-)

     
  16. nanti san try msj abe pu untuk emel ko ja gambar kahwinnya dulu..

     
  17. Alhamdulillah...
    Tahniah 2x atas usaha & perbincangan...
    Cukup Mantap...
    Abg sebagai pemerhati & setuju segalanya...
    Kesimpulannya... Sungguh membanggakan... cantik... menarik... tertarik...

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN