Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

RUMAHKU BANJIR

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Thursday, December 3, 2009
Assalamualaikum.. Lepas lama Jo & Fatehah tak update blog ni sebab baru mula kerja ditempat baru ni, sibuk lagi la nak kena blajar gotu.. jadi pening.. Apapun, jo ada berita nak kongsi bersama..;-)

Pagi ni, Joe pergi kerja dalam keadaan hujan lebat.. masa tu nampak air dah bertakung kat depan rumah. biasanya tidak la kuat.. sampai je tempat kerja hujan makin lebat.. Jo mesejla kat fatehah supaya tengok2 kat luar takut naik air. Jiran yang duduk lama kat perumahan tu awalnya cakap, tak penah dalam sangat kat depan. Fatehah masuk rumah balik dan beberapa jam selepas itu, fatehah dapat panggilan jiran yang terkejut air naik mendadak walau sehari hujan. Bila dilihat air dah melimpah di hadapan rumah dan kereta masih didalam pagar, fatehah segera mengalihkan kereta Viva ke tempat lebih tinggi. tapi terpaksa melalui air yang dalam di atas jalan hingga capai paras lutut. Apa lagi dengan semangatnya, fatehah tekan minyak besar-besar merempuh banjir sehingga sampai di tempat tinggi sejauh 100 meter dari rumah. Bila lihat kat kereta, rupa-rupanya plat kereta kat depan dah tercabut...huhuhu.
Jo yang kat tempat kerja hanya sempat tanya khabar melalui telefon je.. mujur tak kuat.. kalu hujan masa tu tak berhenti, mesti air melimpah ke dalam rumah..




Beginila hadapan rumah Jo & Fatehah yang telah melimpah dihadapan rumah kesan dari hujan lebat tanpa henti sejak awal pagi.




Ni plak keadaan jalan hadapan rumah yang tenggelam banjir. Mujurlah motor boleh lagi lalu walau airnya dalam. tapi kena motor yang gagah lagi la..hehe


Disediakan Oleh:
Jo & Fatehah


3 Responses to RUMAHKU BANJIR

  1. Dugaan di tempat baru. So kena banyak bersabar la..

    tapi best tu leh mandi manda :).. main banjir.

     
  2. Jo&fatehah Says:
  3. tula, tapi alhamdulillah la tak dang masuk umah sbb hjan brhnti.. dap gk la. lagi2 klu ada boat..hehe boat main tapi gak..:-)

     
  4. pasmaran Says:
  5. main bot kontrol bes gak depan umah jo...:-)

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN