Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

Melaka... Sana Sini...

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Wednesday, June 16, 2010
Untuk menghabiskan masa bercuti di Melaka selama seminggu, pelbagai aktiviti yang dapat dilakukan, pelbagai tempat yang dapat dilawati... apa yang penting poket penuh berisi... kalau tak... alamknye gigit jari je...
Assalamualaikum semua...
Jadual waktu pagi seperti biasa (termasuk hari minggu), kul 8.00pg hantar Sue ke Maktab, balik mandikan budak2... Naufal akan tidur... 2 hero lagi akan lakukan aktiviti bebas. Oleh kerana tak tahu nk wat ape, saya dah beli prepaid broadband celcom (rm20/week) untuk online. Kul 2.00ptg, kami kluar jalan2 kat pasaraya yang ada di sekitar sementara menunggu Sue abih kursus kul 4.30ptg. Lepas tu baru kitaorang sambung jalan...
Ni gambar masa kami pergi jalan2 kat JUSCO baru di Melaka Sentral. Kami just shopping barang dapur. Stok dah berkurangan...
Sebelah malam kami ke Dataran Pahlawan, bercadang nak tengok SHREK FOREVER AFTER...
 Oleh kerana kami sampai kul 7.15mlm di Dataran Pahlawan, Melaka. Kami Solat & jalan2 dulu sementara menunggu cite jam 8.30mlm. Wah, bes juga cerita ni. Semalam tengok Karate Kid kat MBO.
Selesai tengok Shrek kul 10mlm, kami singgah makan kat Nasi Lemak Antarabangsa Kg Baru... Tempatnya sungguh selesa... 3 bintang kot... pekena nasik lemak yg mengikut lagenda Kg Baru, tersedap setakat ini... kita cuba dulu k...
Nasi Lemak + Ayam Rendang & Nasi Lemak + Lempung Goreng + Air Limau Ais & Teh O Limau Ais = RM 23.50, boleh tahan harganya. Tak cuba tak tahu... Servis OK...
Keesokan harinya pula, kami ke TESCO Melaka Sentral... Cari apa-apa yg patut. Oleh kerana perut dah lapar, kami singgah di Medah Selera untuk menjamah makanan yang patut...
LambChop (Kambing+Daging+Ayam+Kentang+Kacang Panggang+Jagung)= RM 14.50
Harga Ok, rasapun ok...
So, kami makan dulu...
Ok, setakat tu saja dulu cerita yang kami dapat kongsi bersama...
Moga Allah beri Rahmat dan Kebahagiaan kepada keluarga kita semua...
Bersama-samalah dalam jemaah dan berilah sumbangan kita kepada perjuangan Agama Allah walau hanya sedikit sahaja... apa yang penting, ada sebahagian daripada hidup kita disumbangkan untuk Agama Islam...
Allahuakhbar...3x...

disediakan oleh:

4 Responses to Melaka... Sana Sini...

  1. Anonymous Says:
  2. Nasi Lemak Antarabangsa lebih sedap berbanding Nasi Lemak Tok Wan Ali Tanah Merah Sekarang... Dulu2 sedapla...
    Servis kat cni 4 bintang... Tok Wan Ali... FAIL...
    Harap anak2 dia buat perubahan sebelum menjadi nangka busuk yang tak berguna lagi... sekadar pendapat peribadi...

    shamsueri@melaka

     
  3. Anonymous Says:
  4. wow shoping sakan abg di sana... maklumlah dah babysitter.

    Pasal nasil lemak tu..betul cakap abg.
    Kas tak pernah pekena nasi lemak antarabangsa ni.

    from: kas

     
  5. Anonymous Says:
  6. Kas slalu g Kg Baru... test yg ori kt sane org kata lg best...
    mcm ani sup utara...
    kat cawangan tak sedap...
    main dia kt alam central shah alam memang kou...

    shamsueri@melaka

     
  7. Anonymous Says:
  8. tu la..tak tau bila nak p test nasi lemak antarabangsa original di kg.baru tu..

    sup utara ani mmg kurang kalu kat cawangan..tapi tak pernah lagi rasa kat shah alam tu.

    from: kas

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN