Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

KL INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2010

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Sunday, December 12, 2010
Pada 4 Disember 2010 (Sabtu) yang lalu, kas sempat pergi ke Kuala Lumpur International Motor Show 2010 di PWTC. Pameran kerana ini berlangsung pada 3 - 12 Disember 2010. Tiket masuk waktu hari cuti ialah RM20 seorang bagi dewasa. Walaupun tikenya agak mahal, tapi orang yang datang untuk melihat kereta-kereta yang dipamerkan agak memeranjatkan apabila, perpusu-pusu orang datang, bahkan sekitar pukul 11pagi sudah kena beratur panjang untuk membeli tiket masuk.
Oh ya.... sebenyar yang menarik ramai orang untuk berkunjung ke Pameran Kereta ni adalah kerana hadiah cabutan bertuahnya iaitu sebiji Toyota Pirus...dua biji Saga BLM...dan 10 biji motor Naza. 

Jom kita tengok apa kereta-kereta yang dipmaerkan dalam Motor Show ini.

Mula-mula masuk, kereta perodua Bezza menjadi tatapan pertama para pengunjung. Berkonsepkan teknologi masa hadapan dengan reka bentuk yang agak menawan.

Di sebelah perodua pula.....terdapat pamerah kereta oleh Proton. Pelbagai kereta konsep dan kereta lotus dipamerkan oleh Proton. Kereta-kereta konsep proton dinaman dengan nama 5 pahlawan melaka.

A) Kereta "TUAH"

B) Kereta "JEBAT"

C) MPV "LEKIU"

D) Kereta "KASTURI"

E) Kereta "LEKIR"

Ni plak kereta Emas dan Lotus.
 

Yang warna kuning plak, ialah kereta Bumble Bee Transformers.... iaitu kerena Chevrolet.
Ini plak kerete yang dipamerkan oleh Naza. Pelbagai kereta mewah yang dipamerkan.

 


Ini plak salah satu kerena konsep oleh Nissan.

Ini kereta-kerata Hyundai. Rekabentuk kereta-keretanya Hyundai agak menarik.

Ini salah satu kereta Lexus yang dipamerkan.

Ini kereta CR-Z jenama Honda yang mampu memikat semua pengunjung.

Antara kereta-kereta jenama Peugeot yang dipamerkan.

Antara motor yang dipamerkan.

Kat bawah ni kereta Batman dan Bumble Bee Transformer yang dipamerkan. Bayaran dikenakan bagi siapa-siapa yang nak bergambar dengan kereta Batman dan Bumble Bee.
 
Pendek kata, pelbagai kereta-kereta model baru dan model konsep dipamerkan. Namun pameran kereta ini nampaknya tidak sesuai untuk dikunjungi oleh golongan "Keluarga" kerana setiap kereta yang dipamerkan akan diletakkan satu model wanita yang terlalu sexy dan tidak sesuai di tonton oleh semua orang.

Sekian sahaja cerita dari kas di sini.

Disediakan oleh:
Kas (12-12-2010)

7 Responses to KL INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2010

  1. Anonymous Says:
  2. Fuyooo... wat balik la sebuah kat umah... payoh nak nak tengok tu.. hebat2 la..nk kena g tngok ni, mudah nak wat bajet..hehe. bajet beli tiket pun jadi la..:-)

    Jo&Fatehah

     
  3. Loh la jo, nak g tgk gak. Masuk dale, tgk keta pertama releks lg, masuk tgk yg kedua ketiga dan seterusnya. terus buat2 simpan kopiah dalam poket. Nampak aurat2 kereta tu. haha.. Kt tgk gambar yg dah ditapis olh abe kas..

     
  4. Anonymous Says:
  5. Betul kat Hafsan tu...
    Dewan pertama ok lagi..masuk dewan kedua...confirm tak dapat nak tengok kete.

    -kas-

     
  6. Anonymous Says:
  7. kalau nok masuk keno pakai spek hite...
    pepn...
    dapat tengok hok kas tunjuk dale blog ni pun jadilah...
    shamsueri

     
  8. Anonymous Says:
  9. hehe.. tula, asal pameran kereta je mesti ada yang jadi pengelap kereta.. sampai terlindung kereta. ni la budaya 1 Malaysia..ish3x.. nk g tngk bendo lain, napok bendo lain...

    faizul

     
  10. Anonymous Says:
  11. dale maksud tu..

     
  12. Anonymous Says:
  13. subhanallah...
    Itulah pentingnya perjuangan Islam...
    yang penadilkan semua ummah manusia...
    tok hanya diperalatkan oleh kaum2 tertentu...
    InsyaALlah...
    Kalau PAS menang... semua tu kita ubah...
    ubah sebelum parah...

    shamsueri

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN