Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

MACE-MACE CERITO JO & FATEHAH

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Thursday, January 7, 2010
Assalamualaikum, lamo doh jo tak upload cerito-cerito dalam blog keluarga ni.. al maklumla, minggu lepas duk final exam bagi semester ni. Tambah-tambah jo tak ambil cuti waktu exam bermula tetapi dapat pelepasan dari bos untuk pergi masuk dewan peperiksaan pada waktu ada sabjek. lagi-lagi tempat kerja Jo jugak diberi kelonggaran untuk membaca sambil-sambil uruskan kerja yang telah diringankan sekejap masa exam tu, Jo wat gini sebab nak spare hari cuti guna untuk 3 majlis kahwin yang kat perlis, kat umah dan kat batu 9 nanti. kali ini Jo & Fatehah nak kongsi la sedikit sebanyak aktiviti Jo yang smpat dirakam..hehe

PERGI LATA HUJAN

Sebab dah lama Isteri tersayang duk mengidam nak pergi ke Lata, tetapi hari minggu selalu sibuk dengan nak balik kampung kat Tumpat dan Tanah merah. 2 minggu sekali plak ada kuliah dah, Jadi Jo pun ambil kesempatan masa balik tanah Merah, Jo singgah la di Lata Hujan sambil- sambil nak tengok keadaan kat sana...:-)

ni la gambar kengan bergambar dan makan atas batu.. makan kopok n pisang goreng jela..hehehe


nak mandi sibo salah, Jo&Fatehah pun Posing jela tepi air lata.. mujur la fatehah tak terjun, sebab geram...hehe

WAT MAKAN MASA HARI JADI UMI

Jo kalu dirumah kat Kota Bharu, sambut hari jadi memang dah jadi kebiasaan walau besar atau kecik. Jadi, bila tiba hari jadi Umi (mak mertua) Jo & Fatehah yang duk sekali dengan Umi ni la yg akan jadi tuan rumah. Jadi jo pun rancgla untuk masak lebih kurang. Jo & Fatehah pun wat la sikit-sikit utk makan malam tu biar jadi lain cikit dari malam biasa tanda ingatan kami. Turut diajak masa tu Abang2 Fatehah.


Ni la dia, Jo pun turut bantu wat spargeti yang first time buat kat umah..pah2 pakat bawak la cikit sorang makanan.. sedap la juga, smpai jiran sebelah yg rasa tanya resipi lagi..hehe

MAKAN KAT KEDAI BERSILA

Masa Jo balik kerja, jo cakap kat Isteri Jo nak pergi basuh kereta malam ni. Kebetulan, hari tu lorat sangat, sampai baru teringat tak jumpa nasi pun lagi sehari suntuk. Jo bercadangla nak pergi basuh kereta sambil makan dkt kedai sekitar tu. pusing punya pusing, jmpa la kedai basuh kereta. pahtu Jo & Fatehah berjalan dlm 50 meter utk sampai kat kedai makan. rupa2nya, kedai ni memang manarik dan ceria. Siap tgkap gambo lagi kat kedai makan..:-)

gaya orang lapar bergaya

Disediakan oleh:
Jo & Fatehah

3 Responses to MACE-MACE CERITO JO & FATEHAH

  1. Kas dan Za Says:
  2. Dah lama abe tak g lata ujan tu. Comel lagi ko tempat dia?

    Lawa kedai tu..nak kena p rasa jugak ni. Kat mana kedai tu?

     
  3. serononye dia...
    bleh gak merasa kat kedai tu bila blik nti...
    pepn, org kj kene belanjalah...

     
  4. Jo & Fatehah Says:
  5. kedai tu adala dalam 15 minit dari rumah jo kat kb. xleh masuk mana gmbr tu. jem lagu mana ntah..hehehe.
    betul tu, kena ada org blnja tu..hihihi

    lata hujan tu come la jugak lagi walau ada benda2 yg rosak, tapi tak cam dulu la.. come untuk g tgkap gmbr..hehe

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN