Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

Sahut Cabaran Panjat Bukit :-)

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Friday, January 15, 2010
Selepas dah sekian lama Jo & Fatehah duk merancang nak pergi sewa chalet untuk rehat-rehat dan ber'honeymoon' tapi tak jadi2 lagi, akhir-akhir masin mulut mantan ketua jabatan dakwah jo dulu (kini akan jadi S/U Akhbar tok guru) yang suruh jo pergi honeymoon ke Jeram Mengaji beberapa mingu lepas kini menjadi kenyataan. Ini berlaku apabila Jo menerima surat jemputan daripada Kelab Pelajar Jabatan Dakwah (adik2x satu jbtn dulu la), kerana turut dijemput untuk hadir sama dalam program Family day Jabatan Dakwah. Malah Jo diberikan sebuah Chalet yang betul2 tepi lata untuk jo berdua.. Dalam program tersebut banyak la aktiviti yang jo join samaada secara langsung atau tak.

Keseronokan isteri kesayangan jo terpancar apabila sampai di tempat program (al-mklumla dah lama duk gelepa nak g main kat lata:-)). Nak masuk ke tempat penginapan Jo terpaksa mengharungi 2 kali air sungai dengan Viva yang xpenah masuk hutan tu.. mujur la tak da masalah termasuk kena pnjt bukit tinggi dengan kereta. Acara yang paling menarik kat sana ialah jungle traking. Jadi, dibawah ni sedikit gambar yang nak dikongsi..

Disebabkan jambatan runtuh musim bnjir sblm ni, ni la jambtan balak y boleh dilalui kalu xnak kaki basah la..Jo masuk dulu tengok tmpt sblm pergi dengan kereta melalui sungai..

Ni plak fatehah yang duk bertenggek kat kawasan jeram mengaji sebagai kenangan kat sana

BERMULA LAH CABARAN

walaupun pada asal fatehah tak nak ikut masuk hutan (takut pacat kot..kikiki), tapi masa duk lepak2 tu, terfikir balik, rasa cam rugi lak xpg. kalu xpg masa ramai-ramai ni tak tahu bila pulak boleh g.. maka, saat2 orang dah kmpul kami pun brsiap2 la g dengan smgtnya..


tetapi, rupa2nya nk smpai kat tmpat yg dituju memakan masa sejam setengah, tmbah2 kena pnjt dan turun bukit ish3x.. apa lagi, lembik la dia ni..kikiki.. mjur ado org bwk (sape lagi jo la). tengok la muka spuloh sen keletihan. dengan kasut xbwk lak tu..hehehe..

setelah penat berjalan, semakin nmpak tmpat yg hndk dituju iaitu kwasan 'punca air' di atas bukit. jadi kat sini airnya mmg bersih, kerana punca air jeram mengaji sblm mengalir ke bwh brbentuk jeram..:-) memang menarik kat atas sana..

lepas round sekitar punca air dan ada yg smpt mandi manda lagi, maka sejam lepas pada tu kami pun bersiap2 untuk turun kebwh. Mujur la turun tu sekejap je, dlm setengah jam lebih. tengok la, sukanya lps turun tu..:-) kata jo.hehe

Mandi Manda la Plak..

Lepas turun sblm salin baju, oleh kerana Isteri Jo yg dah lama teringin nk mandi air lata, jo pun ajak la pergi mandi tmpt yg terlindung sikit iaitu kwsn atas sedikit yg berdekatan dengan penginapan.. jadi kami mandi la smpai terketar2 kena rendam kat air lata yg sejuk...

Maka begitula al-kisah kami berdua yg diberi nikmat masa untuk pergi berjalan2x wlau skdar yg ada.. nk g jauh2 takde modal lagi..hehe. maka kami pun brtolak balik lps solat zhor sbb kat rumah ada wt syura.. dlm perjlanan balik smpt lagi tgkp gmbr suasana tepi jln spt kndang kuda, lembu, kambing, ayam, itik, bukit bukau dll....

kat kiri tu kandang lembu tenusu. kanan pulak kuda yg brkeliaran kat luar pagar. bila tahu nk tgkp gmbrnya untuk blog kita, terus hidungnya kembang dan mata ala2 maco turut dibuatnya..ish3x

sekian.. timo kaceh:-)

Disedioke oleh:
Jo & Fatehah

0 Responses to Sahut Cabaran Panjat Bukit :-)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN