Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

MILIK SIAPAKAH INI...

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Tuesday, April 20, 2010
Assalamualaikum w.b.t., Terlebih dahulu abang sekeluarga memohon ampun dan maaf kerana dah lama tak upload citer terbaru daripada keluarga Abang di pahang. InsyaAllah, abang masih mengedit cerita aktiviti abang kat cni. Yang banyaknye berkenaan dengan persiapan PRU/PRK akan datang. Abang ditugaskan sebagai penceramah JPN/ICT negeri untuk persiapan PRU/PRK di seluruh negeri pahang.

Oklah, cuba teka kenapa abang letak gambar kat bawah ni....?


Apa pendapat tentang kereta ni....? harga kurang daripada RM60k... murah daripada produa nautica...

4X4... sesuai untuk semua golongan... saiz mcm mitsubisi pajero... tinggi dan mantap...


Untuk makluman semua, mek & ayah ada nyatakan untuk memiliki keretabaru dalam masa terdekat... cadangan pertama adalan nautica... abang kurang setuju... dan abang jangkakan yang lain2pun kurang setuju... sebab harga mahal... minyak banyak... kecil dan kontot... (bila dah tak suka....)




atas dasar tersebut, sam buat penilaian dan pemerhatian terhadap beberapa model... maka inilah model terbaik dan murah... SCORPIO MAHINDRA... 4X4... harga RM57K... bulanan 600 lebih je... tahan lasak dan smart untuk dimana2 jalan... InsyaAllah Hafsan akan present kat mek & Ayah dalam masa terdekat.
Bila dah jadi nanti, blehlah balik test kete baru ni...

Sekian,

iKHLAS... sHAMSURI Sekeluarga... pahang

14 Responses to MILIK SIAPAKAH INI...

  1. Tak pernah tengok plak pajero ni? Ada dalam pasaran malaysia ke? baru masuk malaysia ke? Buatan india ke? Nape mesti 4x4? nape pajero and nape tak hilux?

    Kas rasa..kalu untuk kegunaan mek & ayah..kete yang terbaik ialah Honda Accord atau Toyota Camry :) hihi...amacam ok tak?

    Dari Kas & Iza

     
  2. Anonymous Says:
  3. Leh layari website di bawah untuk maklumat kete tu.

    http://www.thecar.com.my/new_car_spec/84/mahindra-scorpio-2.0.html

     
  4. Agen tgh buat promosi, hg tak sampai spt maklumat d web site tu. Mek tak nak keta mcm hilux, toyota dan jenis keta 4 pintu biasa. Mek kan keta macam nautika or rash or kembara. Jadi keta ni antara jenis yg hampir sama dan lebih murah.

     
  5. Anonymous Says:
  6. kita tunggu kas beli jelah kete honda a accord & camry tu... mek suka 4x4... hilux tak nam... mcm sam cakap tu... model ni baru masuk Malaysia, tapi dah terkenal di negara2 lain tentang kualiti dan harga rendah... bleh rujuk www.sccorpiomahindra.com
    abg kalau bleh nak mek naik estima atau alphard... bru klas untuk mek ngn ayah... pepn, mga Allah murahkan rezeki keluarga kita semua...

    Shamsueri

     
  7. Anonymous Says:
  8. Salam, Fuyoooo...Tinggi cita2 tu. Bagus2.Anak2 je lah beli Alphard/estima/accord bla bla...
    Untuk mek rasa keta kecik ckitla saiz cam yang dia impikan tu.
    Mahindra Scorpio ni Jabatan Gomen banyak guna. Spare parts dia cam na? Jangan kena order India lak! Tak gaban ke dgn mek.
    Kalu Triton lite cam na?
    Wan Saipu

     
  9. Anonymous Says:
  10. Satu lagi..Ada tayar kat belakang mcm kembara tak? Kalau x ada kena cari CRV ler baru glamor. 2nd hand pun ok per.
    Komen kawan yg terpaksa guna Honda Accord 2000 tahun brapa tah (plet PBU) bila Perdana V6 dia masuk bengkel (eksiden) - Keta ni bagus lagi, minyak save. Perdana RM30 sehari tapi Accord tu baru RM20 jer. Dia berulang dari SP-Perai tiap2 hari.

     
  11. Anonymous Says:
  12. Faizal :

    Salam semua, setkat ja tahu antara syarat kereta mek dan ayah yang paling penting skali 4x4 dengan tayar kat belakang...2nd hand pun ok...rasa yang tak berapa besar dan tak perapa kcil cam crv, everes dan tah pe lagi nama kerata yang saiz camtu..mek dah ayah pun memang dah duk cari-cari...mek & ayah kata nak gak rasa skali naik kerta camtu ktika tanggungan makin kurng ni...waktu ja duk umah baru ni pun mek tanya leh ke buat nama ja sebab nama mek dan ayah tak leh dah...tu sebab kalu kita bantu untuk daptkan kerta tu tak pe dah..sebb mek dan ayah kata kalu lingkungan rm7rts lebih seblan tu mek smpat bayar...ja cadngnya y bulanan tu mek dan ayah bayar spruh tak pe dah..spruh lagi pakat skit srong...pe2 kita bncang ramai2 lagi elk..

     
  13. Anonymous Says:
  14. Sokong 100%.

    (Kas & Za - 22/4/10)

     
  15. Anonymous Says:
  16. Nampak gayanya pilihan makin kecil Kalu 2nd hand - Honda CRV, Suzuki Vitara.
    Brand new - Nautica...
    Ada lagi sila tambah. Everest panjang sangat kot.
    Terpulang pada San buat presentation lah yer.
    Kami sokong dari jauh he he he...
    Tentang nama tu kalau Ja sanggup, apa salahnya.

    Wan Saipu

     
  17. Anonymous Says:
  18. Alhamdulillah... berbincangan semakin hangat...
    Terima kasih kepada semua yang bagi idea...
    Harap Sam cepat2 bincang dengan mek&ayah...
    tentang kete tu... bagilah beberapa cadangan...
    pasal tayar kat belakang tu... bleh diubahsuai...
    yang penting citarasa mek&ayah...

    shamsueri

     
  19. Anonymous Says:
  20. salam semua, lama jo ketinggalan borak kat blog ni. sabtu lepas jo balik kampung. Bila jo masuk kat dapur mek tengah siap2 kat dapur terus Mek tanya Jo, bila boleh bawa mek n ayah g tengok kereta. Sebab dah tak de pilihan lain, Mek cakap nak g tengok kereta nautika. Jadi kita kena wat keputusan cepat la cadangan kereta terbaik untuk mek. Jo pernah cadangkan kereta Pajero Io. kereta pun menarik tetapi tidak terlalu besar. sape2 yang boleh dapatkan maklumat Pajero Io tu, boleh cuba tengok2kan deh. mana tahu boleh jd antara pilihan mek ayah. Kereta tu bawah syarikat Mitsubishi tapi jo dapat maklumat dia hanya keluaran terhad.

    Jo & Fatehah

     
  21. Anonymous Says:
  22. A 2001–02 Mitsubishi Pajero Io.
    Manufacturer Mitsubishi Motors
    Also called Montero iO Pajero Pinin Shogun Pinin
    Pinin Pajero TR4
    Production 1998–2007
    Assembly Nagoya, Japan (Asia)
    Turin, Italy (Europe)
    Catal√£o, Brazil (Americas)
    Class mini SUV
    Body style(s) 5-door SUV
    Engine(s) 4G93 1.8 L I4 4G94 2.0 L I4
    Wheelbase 2,280 mm (89.8 in) (3-door)
    2,450 mm (96.5 in) (5-door)
    Length 3,675 mm (144.7 in) (3-door)
    3,975 mm (156.5 in) (5-door)
    Width 1,680 mm (66.1 in)
    Height 1,700–1,750 mm (66.9–68.9 in)
    Curb weight 1,250–1,400 kg (2,800–3,100 lb)
    Fuel capacity 53 litres (11.7 imp gal; 14.0 US gal)

    HARGA:

    Pajero IO 1,8 A -00
    RM 39 500 (c)
    Kuala Lumpur

    Mitsubishi Pajero io 1.8 auto -01
    RM 38 800 (c)
    Kuala Lumpur

    Mitsubishi Pajero io 99 4x4 -99
    RM 32 000 (c)
    Kuala Lumpur

    Mitsubishi Pajero IO 1.8 auto -99
    RM 37 800 (c)
    Selangor

    Mitsubishi Pajero IO 1.8 Auto 4 WD -01
    RM 43 500

    SIIFU

     
  23. Anonymous Says:
  24. kalu harga kereta baru berapa? ke xda yang keluaran terbaru dah. kalu ada gambar pajero tu ok gak sbb nak tengok lagu mana bentuknya..

     
  25. Anonymous Says:
  26. Nak tengok gambo dia. Masuk web mudah.my atau taip je pajero Io tu kat google. Nanti keluarla gambo dan citer dia hik hik. tadi dah copy N paste. tapi gambo x lekat plak...sori erk...Do blajo lagi ni...

    San balik kelate bila?

    Siifu

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN