Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

BANJIR OH BANJIR

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Friday, November 6, 2009

kereta jo yang sangkut kat banjir. cuaca malam tu hujan lebat dan gelap gelita

Hujan tanpa henti2 selama 4 hari telah menyebabkan air mula naik dan melimpah di beberapa sungai di kawasan kelantan. Pada hari Khamis (5 Nov) Jo balik dengan fatehah untuk bantu ayah urus tender getah. masa tu dah jam 1.30 petang bila tiba di rumah. Oleh kerana hari jumaat ada kelas UKM, Jo terpaksa bertolak lepas magrib selepas selesainya pengiraan getah. Jo pergi KB pun jadi lewat sebab Land Rover tersangkut dalam kebun getah kerana tergelincir ke bawah tebing, tapi tak dapat di kuarkan, terpaksa la tinggal je dlu dlm kebun untuk sambung pagi esok. Jo plak terpaksa kena bertolak malam itu tengah hujan lebat. sampai je di terasil, Jo dapati air dah melintasi jalan dan tidak ada lagi kereta yang melaluinya. Disebabkan malam terlalu gelap Jo ambil keputusan tidak melintasi banjir dan terus pusing ke Bechah laut. Pada keesokan, Mek pun pergi melawat tempat yang kemungkinan air naik. Rupanya pagi tadi (jumaat) air di atas jalan kat terasil dah melebihi paras pinggang. Malah Mek tidak dapat sampai pun ke rumah Poksu Tie diterasil. Bot YB Cikgu Wan dah stanby menghadapi banjir, Poksu Tie yang kini di Kuala Lipis pun bertolak balik untuk menghadapi sebarang kemungkinan... Banjir kini sudah tiba, semua penduduk sedang berjaga-jaga. walaupun malam ini (jumaat) hujan mula berhenti, tetapi semua tetap berwaspada...

Disediakan oleh:

2 Responses to BANJIR OH BANJIR

  1. Jo, bawa land rover. Jangan guna "gear win" Jika merasakan laluan boleh sangkut w/pun dah guna gear duble(4*4). jangan lalu. Kesian kat ayah, setiap kali land rover rosak, ayah terpaksa habis seribu lebih utk kos pembaikkan. Kesilapan sekali mgunakan gear win myebabkan kerosakkan pd engine. Setiap kali san balik tgk land rover, selalu tak unlock cable dpn tu. Zaman san kg kg dulu, 2 minggu skali san akan buka keempat-empat tayar, tgk bearing ok tak. btg kapeling longgar tak dll. Sebab tu land rover tak rosak sangat w/pun san selalu bawa kwsn extrem. Tp, skrn ramai yg pandai bawa, tp tak pandai baiki/ servis/ selalu periksa. Sama2 lah, jaga land rover ayah tu.

     
  2. sokong sam, realiti kehidupan yg penuh kejahilan bla bekerja dgn org, mka brg majikn x djga. kta sbg ank nk kne pastikn aset ayh x disalahgunakn olh org lain.

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN