Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

BERITA SEDIH DARI JA & JO

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Wednesday, May 27, 2009

Satu berita sedih dari Ja & Jo, laptopnya telah rosak dan tidak boleh dibaiki lagi apabila kos pembaikiannya mencecah seribu lebih kerana kerosakan pada Mather Board & Casing. Laptop ini di beli pada tahun 2006 telah banyak kenangan-kenangan manis telah ditinggalkan seperti Majlis-majlis yang turut pernah digunakan oleh Tok Guru untuk tekan butan perasmian dan lain-lain tempahan. Tapi semua tempahan dah dihentikan setakat ni. Maka, tamatlah riwayat laptop yang paling sohor di KIAS..hehehe –JA&JOE

5 Responses to BERITA SEDIH DARI JA & JO

  1. Anonymous Says:
  2. salam..ja&joe(bangkali kmbar ek)..saje nak ingtkan kot xtau, kalu da tau xpe la..rosak laptopnya, tapi hardisknya bole gne kan? kuakn hardisknya, maka maklumat2 kat dlm tu still bole access mcm hardisk la, cuma kne beli kabel yg bole cucuk mcm pendrive tu, patu bole la dsmbung kt mane2 laptop atau desktop utk dptkan maklumat2 trsebut..kalu da buat camgitu xpe la..

     
  3. Betul2, Terang lagi bersuluh ja dan jo ni kembar seiras. jo&ja kena beli casing external hard disk ( samaada sata or pata) tp rasanya model tu pata. Buat terus jd external.

     
  4. Kesian kesian..so kena angkut baru la tu JaJo. Macam ne leh rosak, terlalu lasak kot. Laptop abang tua dari laptop JaJo..tapi still ok lagi.

     
  5. Biasalah, laptop tu lah yg byk berjasa, laptop ketua pelajar, rata2 program, pertandingan multimedia sampai peringkat negeri, masuk perkampungan org asli damn macam2. Kalau jatuh terhempas tu tak boleh di elakkan. Laptop san paling tua dikalangan laptop2 kita. San pun cadang nak pakai PC plk. Laptop san akn diberi ganti nanti. San upgrade apa yg patut dulu, krn san tahu ram rendah2 tak sesuai dgn kapasiti software yg jajo guna. Ok jumpa kat kg..

     
  6. Ja & Joe Says:
  7. tima kasih suma, barang-barang hard disk pak kedai tolong buat, loni dia wat jadi cam external hard disk. cuma laptop tu dah jual satu-satu barang dah.. mungkin boleh la dalam 3,4 ratus. wat masa ni, laptop masih tak jadi keperluan lagi la.. sebab baru jah habih ngaji. loni duk kat kampung doh tolong mek ayah dulu..

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN