Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

PENAMBAHAN ANAK IKAN KEDALAM KOLAM

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Friday, May 29, 2009
Setelah lama ikan di dalam kolam yang menjadi kawasan aktiviti keluarga tidak di tambah, Mek & Ayah telah menambahkan beberapa jenis ikan ke dalam kolam. Antara anak ikan yang dilepaskan seperti Talapia, Jelawat dan lapan jawa. Dua peringkat pelepasan telah dibuat dengan jumlah hampir seribu ekor yang telah dibeli di kolam Yie di Perala. Penangkapan anak ikan dikolam tersebut menggunakan jala yang bersaiz dua jari bagi memastikan anak-anak ikan yang dilepaskan selamat daripada ancaman ikan yang memakan anak ikan. Setakat ini, kolam telah dibahagikan kepada dua bahagian, sebelah luas telah dijadikan kawasan ikan besar dan sebelah lagi yang lebih kecil ini dijadikan kawasan anak ikan kecil yang baru dilepaskan. Ikan yang sedia ada kini telah melebihi 1 kilogram seekor malah ada yang mencecah 2 kilogram. Kira bolehla nak wat pertandingan memancing keluarga bila-bila yang balik semua - JA&JOE

1 Response to PENAMBAHAN ANAK IKAN KEDALAM KOLAM

  1. boleh la balik nanti buat pertandingan memancing family...

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN