Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

TANAMAN AYAH MULA DITUAI

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Friday, May 29, 2009
Usaha ayah bagi mengisi masa lapang dengan menanam sayur-sayuran terutamanya pada sebelah petang. Penanam ini turut dibantu oleh anak-anak dan cucu ayah sehingga ayah membeli penyiram sebiji seorang kat cucu-cucunya kerana berebut nak tolong siram. Antara tanaman yang diusahakan adalah lada, terung, kace mior, labu, betik, tembikai dan lain-lain. Kini, tanaman-tanaman tersebut mula mengeluarkan hasil malah telah beberapa kali dijual dan hampir kehabisan stok seperti kacang mior di beberapa kedai kawasan kampung kecuali tinggal lada tembikai sahaja yang hampir masak. Cuma akhir ini, Ayah kurangkan ke kebun kerana masalah kesihatan. - JA & JOE


1 Response to TANAMAN AYAH MULA DITUAI

  1. pasmaran Says:
  2. semoga Allah murahkan rezeki Ayah Mek dan ahli keluarga kita. so, kita perlu ambil iktibar daripada usaha Mek Ayah tu...

    Abg. Shamsuri

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN