Tags:

DEMI MASA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

Pok Su Tie Beli Excavator

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Friday, May 14, 2010

 
Pada hujung minggu lepas, San sempat balik ke kampung. Banyak aktiviti kat yang boleh dikongsi bersama adik beradik dan pengungjung blog. Untuk makluman, pok Su Tie telah membeli sebuah excavator (cash). Ia digunakan untuk membersihkan dan membuat teres untuk menanam getah di tanah terbiar yang baru dibelinya. Sebelum pulang ke Johor, sempat san bersama abe Nik jalan-jalan ke bukit untuk melihat excavator tersebut.


 Apa yang membuatkan san terkejut adalah saiz pokok didalam kebun terbiar ini. Tanah ini dikelilingi kebun-kebun getah dan bersebelahan dengan lata belacan kg batang bergedik. Rasa macam hutan simpan pula. hehe. Cuba tengok gambar dibawah...
Ini antara pokok-pkok yang ada didalam kebun ini. Subhanallah.. besarnya...


Daripada:
Hafsan&Ashiah


3 Responses to Pok Su Tie Beli Excavator

 1. Anonymous Says:
 2. HEbat2...projek besar la jawabnya.

  from: kas & za

   
 3. Anonymous Says:
 4. Wow hebat-hebat....

  Pokok Besar2...ROI 1 tahun je la. Ha ha ha


  Siifu

   
 5. em, boleh tahan jgk.. haha..

  hafsan&Ashiah

   

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN