Buah Ngekeh...

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Saturday, August 8, 2009
Assalamualaikum semua...

Kenal lagi tak buah ni? nampak sedap, bila makan... fuih... sedap tak terkata...
Kalau semua ingat, ahli keluarga kita pernah makan kt kg, pokoknya sebelah tanah cikgu zu (yg perro biri2 tu...)
Johor panggil nama apa yep... KL... Melaka... Penang...?
Masihkah kau ingat...

Abang beli tempat orang asli jual on the way ke Kluar, rumah midah. Pepen, salam perjuangan untuk semua...

sumber: shamsuri

5 Responses to Buah Ngekeh...

  1. faizul Says:
  2. ni buat tak tahan ni.. kena bawa balik ni.. tak tahu nak cari mana untuk cuba ni..hehehe

     
  3. hihi..buah apa ek? kas dah lupa..macam buah seto je...hihihi...

     
  4. faizul Says:
  5. tapi isinya gayanya cam buah rambai je.. cuma kulitnya tula macam apa ntah.. jo pun lupa gak tu buah camna..

     
  6. shamsueri Says:
  7. buah ni kata semua pernah makan... cume maso kecik2 dulu.... abg pun beli kat org asli jual tepi jalan...
    sedap...
    klu ado lg abg cubo cari nti...

     
  8. Anonymous Says:
  9. Bukan ker buah ni dokong hutan???
    Nostalgia ni...Itulah yang aruah tok Wan ckp bila kami beli buah tu di kg Kubu Gajah. Kami on the way dari Pdg Serai ke Grik melalui Bukit Sumpitan. Mek dan aruah Mohd Asri dok tunggu di Grik dia mai dari Penang kalau tak silap. Mungkin Ja @ Jo @ San ada sekali...
    Lama dah, lupa la...

     

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN