Tags:

DEMI MASA

KOLEKSI CERITA

AYAHANDA

AYAHANDA
HUSSIN BIN OMAR

BONDA

BONDA
HALIMAH BINTI ABDULLAH

ANAK BERANAK


WE LOVE TOK GURU

LOKASI ONLINE

Promosi Takaful

BLOG KAWAN

Pemimpin

Wedding Of The Year... Tengok bleh... Tiru jangan...

Disediakan Oleh: Keluarga Hussin dan Halimah Sunday, June 21, 2009
Assalamualaikum cmue...

Sekadar berkongsi dengan semua ahli keluarga dan tatapan umum...

Sedikit abang masukkan koleksi gambar perkahwinan WARDAH HJ FAISOL (adik k.sue) yang telah berlangsung pada 060609 bertempat di Kampung Bukit Kening, Pahang Darul Makmur.

Alhamdulillah, Wardah telah dikahwinkan dengan Izhan pada 050609 (mlm- pukul x pasti) disaksikan oleh walinya. Majlis akad nikah ini berlansung dengan penuh gemilangnya dan persiapannya juga penuh berprestij.
Jamuan pada malam tersebut juga melibatkan semua penduduk kampung yang dianggarkan 300-500 orang jemputan.

Selepas majlis tersebut, rombongan pengantin lelaki dihidangkan dengan jamuan VVIP sebelum majlis bersurai.

060609 hari sabtu, rombongan daripada pihak lelaki kali kedua sampai ke rumah Haji Faisol (Ayah k.sue) tengahari dan disambut dengan gilang gemilang. Sesampai di rumah pengantin perempuan, pengantin disajikan dengan bacaan Al-Quran (khatan Quran) oleh cucu-cucu Hj Faisol.

Kemeriahan majlis perkahwinan ini lebih terserlah dengan kehadiran jemputan yang hampir 2000 orang merangkumi dalam dan luar negeri Pahang. (mcm anak PM katakan)

Wardah merupakan anak bongsu kepada Haji Faisol dan ini menyebabkan beliau telah membuat perbelanjaan tidak kurang daripada RM 30k.

Manakala, Pekerjaan Anak dan menantu Haji faisol adalah peguam. Maka tidak hairanlah jikalau perkahwinan beliau jika dicampur kedua2 belah pihak melebihi RM 60k.

Jumlah perbelanjaan walaupun mencecah ratusan ribu ringgit tidak menjadi masalah bagi keluarga yang berada, yang paling penting adalah kemeriahan dan kepuasa majlis tersebut.
Pada 070609 (ahad), berlansung majlis kenduri bagi pihak lelaki pula yang berlansung di dewan smk Tualang, Temerloh. Suasana di sana lebih meriah kerana berlansung di dewan besar. Manakala pihak lelaki telah menyediakan pelamin untuk upacara persandingan. Majlis tersebut berjalan lancar dan penuh kemeriahan.

disediakan oleh: shamsuri

0 Responses to Wedding Of The Year... Tengok bleh... Tiru jangan...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKLUMAN

Sekiranya display cerita hanya memaparkan satu / dua cerita sahaja, Para tetamu blog boleh menekan topik-topik yang berada di bawah ini untuk tatapan atau bacaan. Sebarang kesulitan amatlah dikesali.

(masalah teknikal display/publishing ini tidak dapat diatasi walaupun pelbagai cara telah dilakukan. Sekiranya mana-mana tetamu blog yang pakar dalam bab ni, bolehlah memberi cadangan penyelesaian melalui kotak borak-borak)

TAJUK & CERITA TERKINI

TABUNG KELUARGA


Komen Terkini

Get This Recent Comment Widget!

TENTANG KAMI

My photo
Keluarga Hussin dan Halimah, berasal di Kampung Btg.Gedik Gual Ipoh, Tanah Merah Kelantan. Ahli Keluarga terdiri daripada Hussin dan Halimah serta anak-anaknya seramai 10 orang (6 lelaki, 4 perempuan). Keluarga Hussin & Halimah merupakan sebuah keluarga yang besar yang dihiasi kegembiraan, keceriaan dan kejayaan serta keberkatan. Merupakan salah satu keluarga contoh di kampung tersebut.

HUSSIN & HALIMAH

HUSSIN & HALIMAH

KELUARGAKU

KELUARGAKU

KAWAN-KAWAN